A MultiShop Számlázó programhoz illesztettük a MICRA ECO PROF és ECO MAX pénztárgépet!

..micra

A pénztárgép illesztése az APEH által elfogadott és bevizsgálási kötelezettség mentes módon lett illesztve, azaz a számítógép nem vezérli a pénztárgépet, hanem csak az értékesítési adatokat kérdezi le, illetve a PLU gyűjtőket tölti fel a programban tárolt árucikkek adataival.
A raktárkezelést az árucikkek vonalkódos azonosítása révén lehet elvégezni.

A MICRA ECO PROF pénztárgép 8179 árucikk adatait képes tárolni
(Árunév, vonalkód, eladási ár). A számlázó program az árucikk adatokat egyszerűen áttölti a pénztárgépbe. Ezután pénztárgépen végezhetők az eladások vonalkódolvasó segítségével. A pénztárgépbe természetesen kezelhetők egyéb eladások is (pl: kézzel beütött összeg), de azok nem jelentenek készlet mozgást, viszont értéküket kezeli a szoftver.
A programban a pénztárgépes kiadás ablakban lehet beolvastatni a nyugtákat.
Az összegyült (esetleg több ezer) nyugtát egyszerre lehet
beolvastatni, melyek nyugtánként(!) lesznek tárolva!

Az egyes nyugtákról ÁFÁ-s számla kérhető vevő megadással, vagy akár új vevő felvételével is. A nyugták bekerülnek az értékesítési eredménybe.

 soross

A MICRA család rendelkezik MULTIPLEXER kiegészítővel, így akár egyszerre nyolc (8!) pénztárgépből álló hálózatot is tud kezelni egyetlen számítógépen futtatot számlázó programunk. A multiplexer létezik 4-es és 8-as kiépítésben. Ezzel a megoldással biztosított több pénztárgépes munkahely használata és kezelése az üzleti forgalmának megfelelően kialakítható rendszerrel.

 multis

És ez még nem minden ! Hiszen a Multishop program működéséből fakadóan a rendszerben központilag figyelemmel kísérheti több üzletének a pénztárgépes forgalmait !

Kivonatos ismertető a pénztárgépes lehetőségekből:

 • ˇ A pénztárgépes PLU-k feltöltése az árunév, vonalkód és ár adatokkal.
 • ˇ Pénztárgépen történő vonalkódos értékesítés, akár a számítógép bekapcsolása nélkül is (mobil pénztárgépeken gépeken is) működhet. Amennyiben nincs hozzákötve az értékesítés folyamán a PC-hez, a nyugtás értékesítés zavartalan marad.
 • ˇ Elfogadott a csak összegszerű értékesítés is, a nem raktár kezelt árucikkeknél.
 • ˇ Nyugták kiolvasása a pénztárgépből. A nyugta tételek raktár készletének csökkentése. Raktárkartonra naplózás. Forgalmi adatokba és ÁFA analitikába bejegyzés.
 • ˇ A nyugták egyenként kerülnek tárolásra.
 • ˇ ÁFÁ-s számla kérhető a nyugtáról.
 • ˇ 8 pénztárgép is kezelhető.
 • ˇ Nagyon gyors működés, ezért akár ABC-be is megfelelő.
 • ˇ Halk hőpapíros nyomtatás.
 • ˇ Kezeli a mennyiség megadást is. (pl. 5x)
 • ˇ Áramszünet esetén is tovább értékesíthet a MICRA akkumulátorának köszönhetően.
 • ˇ 3 év garancia a pénztárgépre, micra papírtekercs használata esetén. (1 év teljes körű + 2 év ingyenes alkatrész)

Miért jobb egy ilyen rendszer mint a sima pénztárgépek használata?

A mai világban elengedhetetlen, hogy a tulajdonos folyamatosan - akár darabszám pontosan - tudja követni üzletének készletét. Ez segít megelőzni az árucikkek elvándorlását, a kassza pontos összegének nyilvántartását és a dolgozók teljesítmények értékelését. Az utólagos pénzforgalmi érték szerinti leltár pontatlan és csak utólag derülhet ki, hogy a haszon már rég elvándorolt.
Rendszerünkben egy igazi számlázó és raktárkezelő program áll a pénztárgépek mögött, amely vezeti az áruk raktárkartonját, ahol pontosan látható az áru készletének változása. Értékesítés eredmények kérhetők le. Tételesen lekérdezhetők az eladások, nyomonkövethetők a bevételezések.

Az ECO Max pénztárgép típus abban különbözik, hogy beállítástól függően nem csak a saját korlátozott tárolójában tud
keresni, hanem a PC-vel online kapcsolatban adatbázisból is tud keresni árucikket,illetve vevőkódot.
Ehhez egy külön programot biztosítunk, amelyet futtatni kell a kommunikációhoz és a Max által használt adatbázisokat is
ebből a programból kell feltölteni.

A nyugták kiolvasása ugyanúgy történik mint egyébként, csak arra kell figyelni, hogy a kiolvastatás előtt a micra.exe-ben a kommunikációt le kell állítani, egyébként a kiolvasás nem sikerülhet.

A micra.exe program képernyője :
micramax

A gombok használata értelemszerű. Az Elrejtés gombra kattintva a futó program képernyője eltűnik, és a Taskon megjelenik a program ikonja, amelyre kattintva a képernyő előhívható.

[Főoldal] [Szoftvereink] [MultiShop] [Provimax kiegészítések] [Letöltések] [Elérhetőség] [Hírek,  Újdonságok] [Linkek]