WEBÁRUHÁZ BEÜZEMELÉSE

A BEÜZEMELÉS TARTALOM JEGYZÉKE

 • A használatba vételi kódok értelmezése
 • Belépés az adminisztrációs felületre
 • Adminisztrációs felület kezelése
  • Oldal beállítás doboz
   • Felület
   • Fejléc
   • Meta Tagok
   • Email értesítők
  • Shop beállítása doboz
   • Termékek képei
   • Kiadható készlet
  • Jelszó beállítás doboz
   • Módosítás
  • Kilépés az Admin felületből
 • Szállítási feltételeket tartalmazó html fájl szerkesztése
 • WebKer beállítása az automatikus adat fel- és letöltéshez

A WEBÁruház megrendelése után megkapja a használatba vételhez szükséges adatokat e-mailben. Az adatok a következőkből állnak:

 1. Az áruház neve.. Pl.: demo. Ezt a nevet kell használnia az eléréshez a következő szintaktika szerint http://www.rendsoft.hu/demo
 2. Az áruház belépési kódja ami általánban megegyezik az áruház nevével. (demo)
 3. A belépési jelszó. Mely szükséges az áruház beállítási felületére történő belépéshez.
  Belépés után javasoljuk a megváltoztatását az adminisztrációs oldalon.
 4. Az FTP eléréshez szükséges kiszolgálóneve. Mindíg rendsoft.hu
 5. Az FTP eléréshez szükséges felhasználó azonosító.
 6. Az FTP-hez szükséges jelszó.

Ezeket az adatokat gondosan őrizze meg!

BELÉPÉS AZ ADMINISZTÁCIÓS FELÜLETRE

Böngészője címsorába írja be vagy kattintson rá a linkre: http://www.rendsoft.hu/login

BelépésA megjelenő oldalon az Ügyfelek részére dobozt kell használnia. Írja be a már ismert áruház nevet a Név mezőbe. Adja meg a jelszavát a Jelszó mezőbe. Nyomja meg az alattuk található belépés gombot. Sikeres belépést követően megjelenik az adminisztrációs felülete.

AZ ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLET KEZELÉSE

Adminisztrációs felületA belépést követően a következő ablakot látja. Innen indíthatja a kívánt funkció végrehajtását. Sorban ismertetjük a lehetőségeket.

OLDAL BEÁLLÍTÁSA DOBOZ

FELÜLET

SzínbeállításA megjelenés színezetét állíthatja be a megjelenő adatokből választva. Jelenleg a Kék, Sárga, Zöld és a Piros változat választható. A beállítások bővítését tervezzük. A Rögzít gomb tárolja a beállítást. A beállítás tetszőlegesen sokszor megváltoztatható. Az áruház egyéb adatait nem érint.

FEJLÉC

Fejléc beállításItt adhatja meg az áruház oldalának tetején megjelenő bannert vagy képet. A tallózás gombbal keresse meg a megjelenő ablakban a feltöltendő fájlt, majd a rögzít gombbal elindítja a feltöltést és a tárolást. A megadott gif típusú grafikus fájban célszerű szerepeltetnie az áruház nevét, a cég elérhetőségét és egyéb adatait. A fájl lehet mozgó több oldalas banner típusú is. Feltöltés után a fejléc automatikusan megjelenik az oldala tetején. A kép optimális mérete 900x100 képpont (pixel).
Fejléc tőrlésFeltöltött fejléc esetén a Fejléc felirat hatására nem a fejléc feltöltése felirat oldal jelenik meg, hanem a fejléc törlését lehet elvégezni egy link segítségével és utánna indulhat az új fejléc feltöltése.

META TAG-ok

Meta TagokMeg kell adnia az áruház üzemeltetőjének nevét címet az oldal nevénél. Az itt megadott adatokat nyomtatja rá a megrendelő lapra és írja ki a böngésző címsorába, ezért pontos nevet címet adjon meg. A leírásnál megadhatja az oldalának rövid leírását. A kulcsszavaknál célszerű olyan szavakat veszzővel elválasztva beírni, melyre szeretné, ha a keresők megtalálnák. A megadott adatokat a rögzit gombbal tárolhatja.

EMAIL ÉRTESÍTŐK

Email értesítőkBeállíthatja, hogy kér-e másolatot az e-mail címére a rendelésekből és az áruházba történt vevő regisztrációkról. Itt is a rögzít gomb tárolja a választását.

 

SHOP BEÁLLÍTÁSA DOBOZ

Termékek képei

Termék képekKépeket tölthet fel az áruház termékeihez. Először az árucsoportot kell kiválasztania, erre megjelennek a termékek adatai. Amennyiben nincs még a termékhez kép feltöltve, akkor a Kép feltöltése felirat látható. A képpel rendelkező termékeknél a Kép törlése felirat látható. Törlés után új képet lehet feltölteni. A képek optimális mérete 180x180 képpont, de lehet ettől eltérő is. Nem javasolt túl nagy méretű képek feltöltése, mert lassíthatja az oldal letöltését.

Kiadható készlet

Megadhatja, hogy a WEBÁruház miként jelenítsem meg a ksézlet adatait. Három lehetőség közül választhat a készlet megjelenítésére:

 1. Igen, az aktuális készletet mutassa. Ez esetben az áruházban kijelzésre kerül a pontos készlet érték. Az aktuális adatokhoz szükséges az áruház nagyon gyakori frissítése, mely a WEBKER programban megadható és folyamatos ADSL kapcsolatot igényel. Általában viszonteladók kiszolgálásánál használják.
 2. Igen, de csak nagyságrendileg. Ilyenkor meg kell adni az alatta található mezőben a kívánt nagyságrend is. Az áruház a megadott nagyságrendtől függően a következő példa szerint jelezi a készletet. 10 felett illetve 10 alatt.
 3. Ne jelenjen meg a készlet. Válassza ezt a lehetőséget, ha nem kívánja a készlet értékeket megjeleníteni.

JELSZÓ BEÁLLÍTÁSA DOBOZ

Módosítás

Jelszó módosításItt módosíthatja a jelszavát. A megjelenő mezőkbe kétszer egyformán kell beírni az új jelszót. Használjon nehezen megfejthető jelszót és az első jelszót minden képpen változtassa meg! Figyeljen a kis és nagybetűkre valamint a Caps Lock billenytyű állására!

 

KILÉPÉS AZ ADMIN FELÜLETBŐL

Kattintson a felül lévő KIJELENTKEZÉS feliratra.

A SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEKET TARTALMAZÓ HTML FÁJL SZERKESZTÉSE

A művelethez szüksége lesz egy FTP programra, valamint a megadott FTP elérési adatokra. Amennyiben nem jártas az ilyen jellegű programok használatában úgy kérje a Provimax ügyfélszolgálatának a segítségét.

FTP beállítás

Az adatokat egy hasonló ablakban kell megadnia. A regisztrációs emailje tartalmazza ezeket az adatokat.

Kapcsolódás után láthatja a szallitas.html nevű fájlt. Ezt a fájt kell kicserélnie egy azonos nevű fájllal mely, az önök szállítási feltételeit és díjait jeleníti meg. Vigyázzon arra, hogy más adatot ne töröljon vagy módosítson, mert könnyen működésképtelenné teheti az áruházát.

Az FTP program szintén használható tömeges kép feltöltésre. A _pics nevű mappában tároljuk a termékek képeit. A képek összekapcsolása a termékekkel a számlázó program azonosító számával történik. Ezt a számot a WebKer program Webfriss mappájában található aru.csv fájlból kiolvashatja. Amennyiben helyes azonosítószámmal elnevezett képeket tölt fel a _pics mappába, akkor a képek a megadott áruknál megjelennek.

A WEBKER BEÁLLÍTÁSA AZ AUTOMATIKUS ADAT FEL- ÉS LETÖLTÉSHEZ

Indítsa el a WebKer programot. Ha fut a Vezérlő automata ablak, akkor zárja be. Aktiválja a programban Rendszer->Útvonal beállítás menüpontot. A megnyíló ablakban végezze el az útvonalak és az FTP beállítást.

WebKer beállítás

 1. Online frissítés könyvtárának maradhat az alapértelmezett könyvtár.
 2. Forrás program NET könyvtára. A mappa gomb megnyomása után tallózza ki az internetre irányítandó program NET nevű mappáját. Ha hálózatban használt programról van szó, akkor a megosztott adatokat tartalmazó mappát.
 3. Beérkező megrendelések könyvtárát is célszerű alapon hagyni.
 4. A megrendelés válaszok szintén alapban maradhat.
 5. A kiszolgáló IP címének az ftp.rendsoft.hu értéket adja meg.Ha a program így nem működik, akkor kérdezze le a kiszolgáló aktuális IP címét. Ezt a Windows alatt a következőképpen tudja megoldani. A Start->Futtatás ablakba írja be cmd.exe, majd nyomja meg az Entert. A megjelenő DOS ablakba gépelje be: ping ftp.rendsoft,hu majd nyomja meg az Entert. A válaszul kiíródó sorokban látható a szerver aktuális IP címe.
  Másik megoldás, ha a http://www.selfseo.com/find_ip_address_of_a_website.php linkre kattint, majd az Enter URL mezőbe beírja az ftp.rendsoft.hu linket és a GetIP gombra kattint.
   
 6. A Felhasználó nevének az emailban megadott Áruház nevét adja meg.
 7. Jelészónak az adminisztrációs felületen már remélhetőleg beállított új jelszót adja meg.
 8. FTP elérés portja alapesetben 21. Ha eltérő értéket használna változtassa meg.
 9. FTP feltöltési könyvtárnak /DOKUMENT/ szerepeljen.
 10. FTP letöltési könyvtárnak: /DOKUMENT/WEBRENDELES/ legyen megadva.
 11. PHP linket mi nem használunk, ezért legyen üres.
 12. Tárolja el az adatokat.
 13. Indítsa el újra az automata vezérlés ablakot.
 14. Amennyiben tűzfalat használ ne felejtse engedélyezni a programnak az internethez történő hozzáférést.

 

 Főoldal   Szoftvereink   MultiShop   Provimax kiegészítések   Letöltések   Elérhetőség   Hírek,  Újdonságok   Linkek