ADATVÉDŐ PROGRAM

ADATVÉDŐ PROGRAM
PROVIMAX SZÁMLÁZÓ PROGRAMOKHOZ

Az Adatvédő program feladata az Ön adatainak maximális védelme illetéktelen felhasználóktól, jogosulatlan manipulációktól. A program az adatokat tároló mappákban található fontos fájlokat titkosítja. A Provimax KerSzám sorozat tagjai a 7.0.4-es verziótól képesek együttműködni az adatvédő programmal. A titkosított adatokat a számlázóprogramok menetközben "röptében" fejtik vissza, azaz a védett fájlok nincsenek kibontott állapotban feldolgozás közben sem. A titkosítás alkalmazása tesztjeink szerint nem okoz sebesség csökkenést a fájlok használatában, azaz a programjaink továbbra is a megszokott sebességgel futnak.

Az Adatvédő program bevezető ára 30 000 Ft + áfa.

A programot hálózatos felhasználás esetén is csak egy példányban kell megvásárolni!

ADATVÉDŐ PROGRAM MEGRENDELÉSÉHEZ klikk ide

Milyen előnyöket nyújt a titkosított adat tárolás a hagyományossal szemben?

 1. Az programok által tárolt adatok könnyen elérhetők másolhatók eltlajdoníthatók, hiszen minden olyan felhasználónak elérhetőnek kell lennie, akik a programokkal dolgozhatnak. Például a pendrive-os eltulajdonítástól a titkosító kódolás védheti meg.
 2. Az ellopott adatokat a titkosítás miatt nem egyszerű felhasználni.
 3. Mindenki félti a vevő és beszállító partneri adatiat, melyek így titkosítva tárolódnak. Ugyanez igaz a forgalmi adatokra is.
 4. Kilépő kollégánk nem viszi az összes adatunkat is.
 5. Inertnetről történő behatolás esetén is csak a titkosított állományok tulajdoníthatók el.
 6. Megbízhatatlan, de a számítástechnikában jártas munkatárs nem tudja módosítani és ezáltal megdézsmálni a készlet adatainkat, mely esetleg csak később derül ki.
 7. A titkosítás “röptében” történik. Láthatalan folyamat és nem lassítja a rendszer teljesítményét sem.

Az adatvédő programot minden olyan cégnek ajánljuk, akik érzékenyek az adataikra. A titkosítás nagyon erősen megnehezíti az esetlegesen eltulajdonított fájlok felhasználását és módosítását.

Normál DBFA tikosítást jól prezentálja a következő két kép. Amennyiben a jobboldali képre kattint, akkor megjelenik nagyobb méretben. Az áru adakat tartalmazó dbf fájl képe Jegyzettömbbel megnyitva. A képen látható, hogy az adatok viszonylag egyszerűen olvashatók a képernyőn. Természetesen vannak olyan programok is melyekkel az adatok valóban felhasználhatók, illetve megfelelő programozó tudás esetén, akár más programokba listákba illeszthetők. A mai internetes világban a külső adathalászok elől, valamint a pénzért árult cégadatokat tartalmazó adatbázisok elől viszont célszerű eldugni a kényes üzleti adatokat is tartalmazó számlázási adatainkat.

Titkosított DBFAz Adatvédő program futtatása után szintén megnyitottuk ugyanazt a fájlt a Jegyzettömb programmal. A kinagyítható képen jól látszik, hogy az adatok kiolvashatatlanok és értelmezhetetlenek az embereknek és az idegen programoknak is egyaránt. A titkosító algoritmus elég erős ahhoz, hogy a visszafejtése sok időbe teljen, vagy akár meg is hiúsuljon. Véleményünk szerint az adattitkosításnak minden olyan vállakozásban helyt kell kapjon, ahol több munkatárs is hozzáfér aza adatokat tartalmazó számítógéphez, illetve a gép internetes kapcsolattal rendelkezik.

ADATVÉDŐ beállításaAz adatvédő program telepítése egyszerű. A telepítés után sok teendője sincs a felhasználónak a program végzi a dolgát és védi adatait. A KerSzám, Light, Silver, Számítástechnika Kis-, Nagyker és az EU sorozat, Mini.Kalmár, Mini-Raktár, Multi-Raktár, SzolgSzám programok automatikusan felismerik, ha védett fájlokkal dolgoznak és munkájukat ennek megfelelően végzik tovább.

Hálózatban az Adatvédő programot minden olyan gépre kell telepíteni, ahol a védendő program példánya fut. Amennyiben a megosztott adatokat tartalmazó gépen nem fut kliens program, akkor oda nem szükséges a telepítés sem. Az adatvédőt azonban elég egyszer megvásárolnia.

A programot a Provimax Kft.-vel közösen illesztettük a számlázó program sorozatukhoz.

A program telepítés. A telepítő futásának befejezése után betöltődik az adatvédő program. A megjelenő ablakban meg kell adni a védendő program könyvtárát és a Provimax-tól kapott kódokat. Az indítás gombbal lehet elindítani a titkosítást. Az Adatvédő programot minden olyan gépre telepíteni kell, melyen a védendő programból példány fut. A program futtatása a továbbiakban nem szükséges!

A program hardver igénye megegyezik a védendő programok igényeivel, így egyéb beruházásra sincs szükség!

Gyakori kérdések:

 1. El kell-e minden alkalommal indítanom az adatvédő programot?
  Nem. Az adatvédő programot telepítés után a számlázó programok automatikusan használják
 2. Hogyan tudom megrendelni az adatvédő programot?
  Az megrendelő oldalt a PROVIMAX honlapján érheti el.

 

[Főoldal] [Szoftvereink] [MultiShop] [Provimax kiegészítések] [Letöltések] [Elérhetőség] [Hírek,  Újdonságok] [Linkek]